Folkepartiet - Jorden Frihed Kundskab

Korrespondance med Arbejdstilsynet og SundhedsStyrelsen

26.juli 2022

af Lene Bang

Til mig:

Lene BangSusanne Høyer <suh@at.dk>
man. 25. jul. 13.55 (for 1 dag siden)

Kære Lene Bang
Tak for din henvendelse.

Det er korrekt, at mundbind ikke falder ind under betegnelsen åndedrætsværn. Der skelnes mellem mundbind og filtrerende ansigtsmasker. Mundbind kan fås som medicinske mundbind eller stofmundbind, og de slutter ikke helt tæt til ansigtet. Åndedrætsværn som fx filtrerende ansigtsmasker er en anden type maske, som slutter fuldstændig tæt til ansigtet, så vejrtrækningen udelukkende foregår igennem et filter.

Et engangsmundbind skal opfylde en række industrielle standarder (CE-mærkning), som sikrer den ønskede effekt og funktionalitet, herunder filteringsgrad og åndbarhed. Det er Sikkerhedsstyrelsen, som er den ansvarlige myndighed for CE-mærkning af produkter i Danmark.

Der er ikke påvist sundhedsskadelige bivirkninger ved at bruge medicinske mundbind og stofmundbind. Det kan dog være generende at bruge mundbind, og man kan opleve, at der bliver varmt og fugtigt under mundbindet, og at man får hæmmet sin mundtlige kommunikation. Der kan opstå hudirritationer, når man bruger mundbind i lang tid ad gangen.

Arbejdstilsynet har ikke et generelt krav om i forbindelse med arbejde at bære mundbind mod smitte med coronavirus.

Venlig hilsen
Susanne Høyer
Civilingeniør, kemi
T 72 20 88 13  |  suh@at.dk


Mit svar:

Kære Susanne Høyer,
Du skriver, at der ikke er påvist sundhedsskadelige bivirkninger ved at bruge medicinske mundbind og stofmundbind. Det er virkelig prisværdigt, at du mener, at du har sat dig ind i ALLE studier på området, siden du så skråsikkert kan skrive sådan. Det må have taget mange timer, at gennemtrawle al litteratur på området.

Men HOV – hvad med de links, som jeg har sendt dig, og som jeg går ud fra, at du har læst. De må have forbigået din opmærksomhed, for der er jo faktisk nogle andre konklusioner. Til overflod har jeg så i mellemtiden fundet endnu flere links frem, bl.a. et fra the Brownstone Institute hvor 150 studier dokumenterer, at masker skader og er ineffektive.

Masker skader og er ineffektive:
https://brownstone.org/articles/more-than-150-comparative-studies-and-articles-on-mask-ineffectiveness-and-harms/

En kritisk gennemgang af Sundhedsstyrelsens brochure om mundbind giver ikke ligefrem den store evidens for fornuften af dette kæmpemæssige tiltag:
https://www.sst.dk/-/media/Udgivelser/2022/Corona/Mundbind/Brug-af-mundbind-i-det-offentlige-rum--Dokumentation-og-anbefalinger310122.ashx

Videnskab.dk
https://videnskab.dk/krop-sundhed/ro-paa-derfor-er-det-vildt-overdrevet-at-bruge-ansigtsmaske-mod-coronavirus-i-danmark

Du er velkommen til at fremsende studier til mig, som godtgør, at der absolut INGEN bivirkninger er ved brug af mundbind.

Jeg kan ikke forestille mig, at du skulle have nogen interesse i at hemmeligholde disse alvorlige studier for befolkningen. Det handler om vores sundhed, og det handler om at placere et ansvar, når folk bliver syge af mundbindene. Det er et meget stort ansvar, du derved påtager dig. Vi lønner vores statslige institutioner for at tage vare på os. Derfor vil det eneste ansvarlige være, omgående at gå ud offentligt og ADVARE imod mundbindene.

Med venlig hilsen
Lene Bang


Og en mail fra Sundhedsstyrelsen:

Tak for din henvendelse.

Sundhedsstyrelsen har ikke mulighed for at forholde sig til fremsendte links og dokumenter. Vi anbefaler at læse på vores hjemmeside for at vide mere om vores holdning til et givent område.

Du kan læse om mundbind på vores hjemmeside her.

Der er ikke længere krav om brug af mundbind i det offentlige rum i forbindelse med covid-19 fx i offentlig transport. Det står borgerne frit for, hvis nogen ønsker at bruge mundbind i det offentlige rum nu.

Jeg håber, at mit svar giver noget afklaring.

Du ønskes en god dag.

Med venlig hilsen
Kashifah Ashraf
Informationsmedarbejder

Sundhedsstyrelsen
Informationscenter
T +45 72 22 74 00
sst@sst.dk
Informationscenteret besvarer henvendelser både til Lægemiddelstyrelsen og Sundhedsstyrelsen


Og mit svar:

Kære Kashifah Ashraf,

Du skriver, at du ikke har mulighed for at forholde dig til fremsendte links og dokumenter. Må jeg spørge - hvorfor? Hvis det er et problem, at de er på engelsk, så har du måske en kollega, som mestrer engelsk bedre.

Er det fordi, du ikke synes, at det ligger indenfor Sundhedsstyrelsens ansvarsområde, at holde dig opdateret på et givent, sundhedsmæssigt område? Det kan jeg ikke forestille mig, da der sagtens kan komme nye oplysninger frem, i forhold til, hvad I allerede har skrevet i jeres materiale, efterhånden som man bliver klogere.

Har Sundhedsstyrelsen en politik, som går ud på, at de ansatte ikke må læse de links, som bliver indsendt, hvor man kommer frem til nogle helt andre konklusioner? Hvis det er tilfældet, hvad skulle grunden så være til, at danskerne ikke må blive opdateret på de sidste nye studier og deres konklusioner.

Vi har Sundhedsstyrelsen til at passe på os alle sammen, også vores alle sammens helt, Jonas Vingegaard, og de andre cykelryttere, som vi lige har hyldet i Tour de France. De kører rundt med mundbind på, på trods af al den dokumentation der foreligger for, at de er farlige og ineffektive.

Dette fremgår bl.a. af nedenstående link fra the Brownstone Institute hvor 150 studier dokumenterer, at mundbind både skader og er ineffektive. Og her bliver du altså nødt til at forholde dig til alle de links:
https://brownstone.org/articles/more-than-150-comparative-studies-and-articles-on-mask-ineffectiveness-and-harms/

En kritisk gennemgang af Sundhedsstyrelsens egen brochure om mundbind giver ikke ligefrem den store evidens for fornuften af dette kæmpemæssige tiltag:
https://www.sst.dk/-/media/Udgivelser/2022/Corona/Mundbind/Brug-af-mundbind-i-det-offentlige-rum--Dokumentation-og-anbefalinger310122.ashx

Videnskab.dk
https://videnskab.dk/krop-sundhed/ro-paa-derfor-er-det-vildt-overdrevet-at-bruge-ansigtsmaske-mod-coronavirus-i-danmark

Du er velkommen til at fremsende studier til mig, som godtgør, at der absolut INGEN bivirkninger er ved brug af mundbind Jeg ved selvfølgelig godt, at vi p.t. ikke har krav om mundbind nogen steder, men det er ikke det samme som, en gang for alle, at få slået fast i offentligheden, at de er sundhedsskadelige. Du skriver, at det står folk frit for, om de vil benytte mundbind. Her trænger folk til ordentlig vejledning fra Sundhedsstyrelsen omkring, at det er sundhedsskadeligt, for mange har fået den fejlopfattelse, at det skulle være godt for noget.

Jeg kan ikke forestille mig, at du, og Sundhedsstyrelsen skulle have nogen interesse i at hemmeligholde disse seriøse studier for befolkningen. Det handler om vores sundhed, og det handler om at placere et ansvar, når folk bliver syge af mundbindene. Det er et meget stort ansvar, du, personligt, og hver enkelt af dine kolleger i Sundhedsstyrelsen påtager jer. Ikke at advare nogen om en kendt fare – det er jo en forbrydelse.

Vi lønner vores statslige institutioner for at tage vare på os. Derfor vil det eneste ansvarlige være, omgående at gå ud offentligt og ADVARE imod mundbindene.

Med venlig hilsen
Lene Bang

Afgiv vælgererklæring Folkepartiet - Jorden Frihed Kundskab, HER.

Medlemskab, Folkepartiet - Jorden Frihed Kundskab
Det koster 300,- kr. pr. halvår, studerende, arbejdsløse og pens. halv pris.
MobilePay 19680, AL-bank 5301 263080, Merkur Bank 8401 1298811

 

Hovedkontor - København
Skodsborgvej 188A, 2850 Nærum
Tor. og lør. kl. 14:00-17:00
E-mail: info@jfk21.dk
/ nyemedlemmer@jfk21.dk
Tlf.: +45 5252 7801

Regionalkontor - Sønderjylland
Bredevadvej 5
6372 Bylderup-Bov
Onsdage kl. 16:00-20:00
E-mail: sonderjylland@jfk21.dk
Tlf.: +45 2972 2174

Regionalkontor - Aarhus
Bindingsværket, Nørre Allé 22a
Baghuset, 1. sal, 8000 Aarhus C
Fredage kl. 17:00-21:00
E-mail: aarhus@jfk21.dk
Tlf.: +45 9180 4106

Regionalkontor - Hadsund
Storegade 39
9560 Hadsund
Åben efter aftale
E-mail: hadsund@jfk21.dk
Tlf.: +45 2070 1003

Regionalkontor - Nyborg
GuldGruben, Wilsonsgade 17A
5800 Nyborg
Åben efter aftale
E-mail: nyborg@jfk21.dk
Tlf.: +45 6331 0799 (fastnet)

Ønsker du hjælp til at afgive vælgererklæring så kontakt Kristian Larsen på mob: +45 55219923 eller email: Kristian.Larsen@jfk21.dk

--
Add us to your address book
|

Forward this message

powered by phpList 3.6.8, © phpList ltd