Velstandspartiet - Jorden Frihed Kundskab

FDM på afveje...

- af Jimmi Roger Pedersen

18. jan. 2024

Hej i FDM,
gennem mit mangeårige FDM medlemskab forstår jeg at foreningen har taget en markant drejning væk fra motoristernes interesse. Det kan man fx læse i udtalelsen af Torben Lund Kudsk, afdelingschef: "...at skrue op for afgiften på diesel og ned for udligningsafgiften tilskynder man også folk til at køre mindre,..." .... det er i hvert fald ikke det jeg gerne betaler mit abonnement for.

FDM synes i dag i helt overvældende grad at fungere som en forlænget arm af magthaverne og deres politiske klima CO2 agenda.

Jimmi Roger PedersenNår jeg gennemlæser formålsparagrafen er der absolut intet om klima der taler for at FDM skal indskrænke bilisternes bevægelse udfra en ide om CO2 skulle være destruktivt for denne jord.

Må jeg anbefale FDM at tage selvstændigheden tilbage, varetage formålsparagraffen og eksempelvis selv undersøge hvad det betyder for miljøet at producere el-biler osv...

Med venlig hilsen
Jimmi Roger Pedersen

-------

19. jan. 2024

Kære Jimmi Roger Pedersen
 
FDMTak for din henvendelse. Det er bestemt indenfor FDM vedtægter at vi arbejder mindre miljøbelastning. I FDMs formålsparagraf (§2) hedder det: Foreningens formål er at samle landets motorejere og andre interesserede til gavn for den individuelle persontransports udvikling, og som forbrugerorganisation at varetage medlemmernes praktiske og økonomiske interesser. Formålet søges gennemført ved (bl.a.):
 
- at fremme en mere miljøvenlig trafik
- at arbejde for, at beskatningen af den individuelle motoriserede persontransport kun dækker de samfundsomkostninger, der er forbundet med vejnettets infrastruktur, færdselsuheld og miljøbelastning
 
Idéen om en forhøjet dieselafgift kom ikke fra Regeringen, men fra FDM og den grønne tænketank Concito. Sagen var at Regeringen ønskede at sikre færre drivhusgasser fra vejtrafikken via et krav om øget iblanding af biobrændstof. Det ville have været dyrt, rigtigt dyrt for ejere af dieselbiler. Derfor foreslog vi i stedet en øget afgift på diesel og en tilsvarende nedsættelse af udligningsafgiften. Det var var alle privatbilister en bedre løsning.
 
Du kan læse mere om økonomien og beregningerne her:
https://fdm.dk/nyheder/bilist/2023-08-nye-afgifter-vil-ramme-ejere-af-dieselbiler-fdm-foreslaar-loesning
det er også her du har taget en del af citatet. I helhed lyder det:
I dag er udligningsafgiften en fast afgift, uanset hvor meget man kører. Ved at skrue op for afgiften på diesel og ned for udligningsafgiften tilskynder man også folk til at køre mindre, da det har en mere direkte effekt på ens biløkonomi. Også derfor støtter vi forslaget, siger Torben Lund Kudsk.
 
I forhold til formålsparagraffen er sammenhængen, at desto mere forbrug af diesel desto større miljøbelastning og ved at overgår fra en fast afgift til en forbrugsbaseret afgift passer det bedre til at arbejder for, at beskatningen af den individuelle motoriserede persontransport kun dækker de samfundsomkostninger, der er forbundet med vejnettets infrastruktur, færdselsuheld og miljøbelastning. Desuden afværgede vi endnu højere afgifter – det har jeg svært ved at se skulle være en drejning væk fra bilisternes interesser.
 
Hvad det koster miljøet at producere elbiler beskæftiger vi os naturligvis også med. Du kan du læse mere om her:
https://fdm.dk/nyheder/nyt-om-biler/2022-06-elbiler-hvor-groenne-er-de
 
Når FDM lægger så stor vægt på at sikre lave afgifter på elbiler er det netop fordi de er løsningen på at bibeholde vores mobilitet i bil samtidigt med at vi mindsker miljø-/klimabelastningen. At der ikke står klima og CO2 i vores vedtægter skyldes at de ikke ændres så ofte – hvor politiske virker tager afsæt i det Trafik- og forbrugerpolitiske program – det ændres lidt oftere og kommer i en helt ny version til maj. Programmet vedtages af FDMs repræsentantskab (vores generalforsamling).
 
Venlig hilsen
Torben Lund Kudsk
Afdelingschef, Økonomisk Politisk Sek.

T: +45 45 27 09 24
tmk@fdm.dk · fdm.dk
Firskovvej 32, 2800 Kgs. Lyngby

-------

19. jan. 2024

Kære Torben, tak for respons,

Du taler vældig godt for din sag men der nogle helt grundlæggende forhold der springes over, tilsidesættes eller ligefrem ignoreres.

FDM har som interesseorganisation en forpligtelse til at agere, være udfarne og ikke mindst selv undersøge tingenes sammenhænge. Gennem mange år har vi set så megen politisk og videnskabelig korruption især omkring temaer som miljø og klima - mindes du fx at polerne skulle have været isfri i 2014?... eller at havet skulle stige i takt med forøgelsen af CO2 indhold i luften?....  intet er sket, mens vi, herunder FDM, endnu indretter verdenen på baggrund af disse falske forudsigelser.

Tingene er helt ude af proportion. Hvis du forestiller dig et fodboldstadion med 100.000 mennesker, er de 40 af dem CO2 indhold, og heraf er ca. 1 menneske man-made. Gennem de seneste 100+ år er CO2-indholdet øget fra ca. 20 til i dag 40 mennesker, og i øvrigt fortsat stigende. CO2-gassen, og så mange andre, bliver lukket ud fra jordens indre når fx vulkaner og jordskælv rører på sig. CO2 er altid en efterfølger af reelle ændringer i klimaet og ikke en 'driver'. Vi er på vej ind i et grand solar minimum, en sol-cyklus af 400 år af mindre aktivitet (og deraf svækkes atmosfæren), og det bliver koldt som i 1600-tallet hvor vi kunne gå til Sverige.

Må jeg endnu en gang opfordre FDM til at tage skeen i egen hånd. I har folket bag jer og støtte uden (korrupt) politisk indblanding.
Bedste hilsner
Jimmi Roger Pedersen

Støt demokratiet med en VælgerErklæring til
VelstandsPartiet - Jorden Frihed Kundskab

Medlemskab
Standard: 300,- kr. pr. halvår eller 50,- pr. måned.
Minimum: 150,- kr. pr. halvår eller 25,- pr. måned (studerende, arbejdsløse og pensionister m.fl.).

 

Donation - VelstandsPartiet
Beløbets størrelse kan man selv bestemme.
Vælg mellem diverse overførselsmuligheder

 

Donation - Vakstidende
Beløbets størrelse kan man selv bestemme.
Vælg mellem diverse overførselsmuligheder

 

Ønskes hjælp til at afgive en vælgererklæring så kontakt gerne Kristian Larsen - bestyrelsen,
mob: +45 55219923, email: kristian.larsen@jfk21.dk
eller se vores vejledning

Hovedkontor
Nørre Allé 22A, 1.sal
8000 Aarhus C
E-mail: info@jfk21.dk
/ nyemedlemmer@jfk21.dk
Tlf.: +45 5252 7801

Regionalkontor - Aarhus
Bindingsværket, Nørre Allé 22a
Baghuset, 1. sal, 8000 Aarhus C
Fredage kl. 17:00-21:00
E-mail: aarhus@jfk21.dk
Tlf.: +45 9180 4106

Regionalkontor - Hadsund
Storegade 39
9560 Hadsund
Åben efter aftale
E-mail: hadsund@jfk21.dk
Tlf.: +45 2070 1003

 
--
Forward this message

powered by phpList 3.6.14, © phpList ltd