Velstandspartiet - Jorden Frihed Kundskab

Fødevarestyrelsen om mRNA i Laks

- af Lene Bang

Lene BangJeg anbefaler alle, der læser mine nyhedsbreve, at hvis I har en mening, spørgsmål eller kommentarer, så at sende dem til de pågældende instanser, som jeg skriver til, så de mærker, at vi er flere der har opmærksomhed omkring et emne. Vi finder os ikke i deres overgreb, og det skal de have at vide.

Kh. Lene

-------

Sendt til 10. jan.:

Mattilsynet, Norge
Fødevarestyrelsen, Danmark
Europa Kommissionen

Jeg er blevet opmærksom på, at man omtaler mRNA i forbindelse med fødevarer. Som her på norske Mattilsynets hjemmeside i forbindelse med laks. https://www.mattilsynet.no/dyr/forsoksdyr/soknader?id=30431

Og her, EU´s officielle hjemmeside:
https://webgate.ec.europa.eu/envdataportal/web/resources/alures/
submission/nts/list

Der er mRNA i vaccinerne, som det er FRIVILLIGT at tage, men når de pludselig skal til at indgå i vores fødevarer, er det ikke længere frivilligt. Så er det bevidst forgiftning af vores fødevarer, og som sådan dybt umoralsk og kriminelt.

Jeg har en forventning om, at EU og de enkelte landes myndigheder sikrer befolkningen rene varer, fri for GMO, mRNA og diverse andre uvedkommende ingredienser. Hvordan skal vi ellers opretholde den fødevaresikkerhed, som vi forventer og som danner grundlag for befolkningens sundhed. MRNA er ikke et uskyldigt produkt, det er genmanipulation og hører ikke til i hverken mennesker eller dyr.

Hvilke overvejelser ligger der fra EU's side bag denne tilladelse til at bruge mRNA teknologi i vores fødevarer? Og hvilke overvejelser ligger der bag myndighedernes ukritiske beslutning om fuldstændig ukritisk at vælge at ”følge EU's anbefalinger”? Ønsker I selv at spise mad, der er fuld af genmanipulerende medicin med kendte og ukendte bivirkninger, eller give det til jeres egne børn?

Jeg ser frem til et svar, og til at denne tilladelse trækkes tilbage omgående.

Med venlig hilsen,
Lene Bang

-------

Svar modtaget 12. jan.:

Kære Lene
 
Tak for din henvendelse vedr. mRNA i fødevarer.
 
Linket til Mattilsynets hjemmeside om mRNA vacciner omhandler en forsøgstilladelse, dvs. en afprøvning af mRNA vaccine i forsøgsdyr (her: laks). Forsøg med hvirveldyr, herunder afprøvning af lægemidler, er underlagt krav om myndighedsgodkendelse. Forsøgsdyr må ikke anvendes som fødevarer.
Alle veterinærlægemidler, herunder en vacciner til laks eller andre dyr (hvad enten de indgår i fødevarekæden eller ej) kræver godkendelse forud for anvendelse. Det er Lægemiddelstyrelsen, der varetager reglerne for godkendelse af lægemidler til dyr. Vi må derfor henvise til Lægemiddelstyrelsen hvis du har yderligere spørgsmål om, hvorvidt der findes godkendte mRNA vacciner til produktionsdyr, og de evt. betingelser for anvendelsen af sådanne vacciner.
 
I forhold til indhold af mRNA i fødevarer generelt kan det tilføjes, at RNA naturligt forekommende i alle levende celler, og der vil også kunne findes naturligt mRNA i almindelige fødevarer. Dette skal ikke forveksles med mRNA anvendt i vacciner.
 
Du nævner også GMO. I EU skal GMO afgrøder og anvendelse af GMO i fødevarer og foder være godkendt. En godkendelse indebærer, at anvendelsen er vurderet sikker for mennesker og miljø. På fødevareområdet er der krav om, at et evt. indhold af (godkendt) GMO skal fremgå af mærkningen på fødevaren, således at forbrugeren altid vil kunne se, om en fødevare indeholder GMO. Godkendte GMO fødevarer kan f.eks. være majs eller olie fra raps eller sojabønner. Fødevarestyrelsen fører kontrol med indhold af GMO i fødevarer og foder. Fødevarer med indhold af GMO ses meget sjældent på det danske marked.
Du kan læse mere om GMO i fødevarer på Fødevarestyrelsens hjemmeside her:
https://foedevarestyrelsen.dk/kost-og-foedevarer/alt-om-mad/gaa-efter-maerkningen/andre-maerkningsoplysninger/information-om-gmo.

Både på GMO og veterinærlægemiddelområdet ligger der grundige videnskabelige vurderinger bag EU's godkendelser.

Venlig hilsen

Trine Thorup Andersen
Biolog | Kemi og Fødevarekvalitet
+45 72 27 69 00 | fvst.dk/kontakt  

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
Fødevarestyrelsen | Stationsparken 31-33 | 2600 Glostrup | Tlf. +45 72 27 69 00 | fvst.dk/kontakt | www.fvst.dk

-------

Sendt senere 12. jan.:

Kære Trine,

Tak for svaret på mit spørgsmål om mRNA og GMO i dyr, som benyttes til fødevarer.

Jeg forstår ikke, hvorfor man ønsker at lave forsøg med mRNA i dyr. Hvilket formål skulle der være, man laver dem vel med et formål og ikke kun for ”sjov”? Hvorfor vil man ønske, at lave om på både dyr og mennesker med genmanipulation og kunstig DNA.

Jeg savner, at du forholder dig til det jeg skriver omkring at det er frivilligt at indtage mRNA og at det bliver umuligt at undgå, hvis det skal indgå i vores fødevarer. Det er helt uhørt, at man uforvarende vil kunne risikere at få disse kunstige elementer ind i sin krop. Hvis man spiser et stykke laks, som indeholder mRNA, bør man give informeret samtykke, da man jo får medicin ind i kroppen. Selvom man mærker fødevarer med mRNA eller GMO, kan man ikke vide, om man alligevel får det, hvis man f.eks. spiser på en restaurant.

I Danmark ønsker vi ikke GMO, det må være noget, Monsanto har fundet på. Derfor bør man heller ikke forske i det, men gøre alt for at holde det ude af vores land. I forvejen har vi store problemer med fertiliteten, og selvom regeringen vil tilbyde hjælp til flere fertilitetsbehandlinger, er det helt grundlæggende for menneskeheden, at vi opretholder en naturlig reproduktion.

Barbara O´Neill advarer mod GMO:
https://youtu.be/zm4LN5Ku7fE

Det er jo fuldstændig grotesk, at du henviser til Lægemiddelstyrelsen, hvis jeg vil vide mere om mRNA vacciner til produktionsdyr og betingelser for anvendelse af sådanne vacciner. Alene tanken om at få den slags ind i kroppen under henvisning til ”betingelser” udstedt af ”eksperter” viser, at man går ud fra, at folk ikke længere kan tænke selv, men forventes fuldstændig ukritisk, at acceptere medicinalindustriens mere og mere vanvittige tiltag. Ting, som eksperter tidligere har vurderet som ”sikre” er f.eks.Thalidomid, cigaretter, asbest. Her ser vi vigtigheden af at bevare den sunde fornuft og kritiske sans.

Nu er tingene ved at vende. Sandheden om hele coronafupnummeret kommer frem, og respekten for de ”videnskabelige vurderinger,” der ligger bag EU´s godkendelser, kan ligge på et meget lille sted. Mange er vrede over at være blevet motiveret/tvunget til at tage sprøjten, eller have givet den til deres børn, med kendte og ukendte bivirkninger samt død, til følge.

Ingen ønsker at tage ansvar for de uhyrligheder, der er blevet begået mod os mennesker. Alle flygter ud af folketingssalen fulde af dårlig samvittighed, kun Sophie Løhde og Kirsten Normann Andersen sidder tilbage og pjanker fuldstændig respektløst, mens Lars Boye Mathiesen raser.
https://www.facebook.com/LBMathiesen/videos/381790054389741

Vi har Fødevarestyrelsen til at sørge for rene fødevarer, som kan sikre os et sundt og naturligt liv. Danskerne ønsker ikke GMO og mRNA samt andre mærkelige ting opfundet af diverse menneskefjendske multinationale monsterfirmaer i fødevarerne.

Med venlig hilsen
Lene Bang

-------

Svar modtaget 15. jan.:

Kære Lene

Generelt anvendes vacciner til dyr til at forebygge udbrud af smitsomme sygdomme, som både kan være farlige for dyrene selv, men som også kan gøre produktionsdyr uegnede til fødevareproduktion. Som nævnt hører vacciner til dyr ikke under Fødevarestyrelsens myndighedsområde, og jeg vil igen opfordre dig til at kontakte Lægemiddelstyrelsen for yderligere information. I forbindelse med udstedelse af markedsføringstilladelse for et givent lægemiddel eller en vaccine til dyr, er det således også Lægemiddelstyrelsen, der fastsætter evt. krav om en karantæneperiode for behandlede dyr. Fødevarestyrelsen fører kontrol med, at dyreejeren overholder en fastsat karantæne/tilbageholdelsesperiode.

Norge har en stor produktion af opdrætslaks, og man kan læse sig til, at der i Norge forskes i at benytte vacciner som mRNA vaccine i laks med henblik på at reducere brugen af antibiotika i akvakultur. Enhver ny vaccine skal igennem en omfattende godkendelsesproces i EU før den må tages i anvendelse, og der er langt fra forskning til en markedsgodkendelse af et nyt lægemiddel.

EU's fødevarelovgivning, som er et omfattende lovkompleks, kræver grundlæggende, at fødevarer skal være sikre. Fødevarestyrelsen fører tilsyn med, at fødevarevirksomheder/fødevarer på markedet i Danmark overholder reglerne. Når det sker, at en fødevarevirksomhed eller Fødevarestyrelsen identificerer farlige eller ulovlige fødevarer (fx i tilfælde af mug, et påvist indhold af sygdomsfremkaldende bakterier eller indhold af ulovlige pesticidrester mv.), er der helt faste procedurer for, hvordan fødevarerne skal trækkes tilbage fra markedet, hvordan forbrugerne og evt. også myndigheder i andre EU lande skal informeres.

Vi anerkender, at der er mange holdninger til, hvordan fødevarer produceres og til hvad, man som forbruger ønsker garantier for. Her er mærkningsreglerne et værktøj, som kan hjælpe forbrugerne til at vælge til og fra. Fx når det gælder GMO, økologi, indhold af allergener mv.

Venlig hilsen

Trine Thorup Andersen
Biolog | Kemi og Fødevarekvalitet
+45 72 27 69 00 | fvst.dk/kontakt  

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
Fødevarestyrelsen | Stationsparken 31-33 | 2600 Glostrup | Tlf. +45 72 27 69 00 | fvst.dk/kontakt | www.fvst.dk

Støt demokratiet med en VælgerErklæring til
VelstandsPartiet - Jorden Frihed Kundskab

Medlemskab
Standard: 300,- kr. pr. halvår eller 50,- pr. måned.
Minimum: 150,- kr. pr. halvår eller 25,- pr. måned (studerende, arbejdsløse og pensionister m.fl.).

 

Donation - VelstandsPartiet
Beløbets størrelse kan man selv bestemme.
Vælg mellem diverse overførselsmuligheder

 

Donation - Vakstidende
Beløbets størrelse kan man selv bestemme.
Vælg mellem diverse overførselsmuligheder

 

Ønskes hjælp til at afgive en vælgererklæring så kontakt gerne Kristian Larsen - bestyrelsen,
mob: +45 55219923, email: kristian.larsen@jfk21.dk
eller se vores vejledning

Hovedkontor
Nørre Allé 22A, 1.sal
8000 Aarhus C
E-mail: info@jfk21.dk
/ nyemedlemmer@jfk21.dk
Tlf.: +45 5252 7801

Regionalkontor - Aarhus
Bindingsværket, Nørre Allé 22a
Baghuset, 1. sal, 8000 Aarhus C
Fredage kl. 17:00-21:00
E-mail: aarhus@jfk21.dk
Tlf.: +45 9180 4106

Regionalkontor - Hadsund
Storegade 39
9560 Hadsund
Åben efter aftale
E-mail: hadsund@jfk21.dk
Tlf.: +45 2070 1003

 
--
Forward this message

powered by phpList 3.6.14, © phpList ltd