Velstandspartiet - Jorden Frihed Kundskab

Korrespondance med Salling Group

af - Lene Bang

Kære supermarked,

Jeg synes efterhånden, at det er blevet svært at købe noget i et supermarked, som ikke er fyldt med mærkelige, sygdomsfremkaldende substanser, som man ikke kan betegne som mad. Selv kartofler anbefalet af Støt Brysterne er fulde af kemikalier. Ting, man ikke ønsker at indtage: Apeel, insektmel, aspartam, e-numre,og andre ting, der er kræftfremkaldende og hormonforstyrrende og ikke har noget med mad at gøre. Det er ikke så mærkeligt, at mange mennesker går rundt og er mere eller mindre syge. Det tager virkelig, virkelig, lang tid at handle, for man er nødt til at nærstudere ingredienslister, og der er langt mellem spiselige, for ikke at sige sunde produkter.

Det bliver kun værre, når/hvis EU´s forslag om GMO mad vedtages, så man ikke engang kan regne med økologi længere. Tænk, hvis store spillere på markedet (jer) ville gå imod dette vanvittige forslag.

Lene BangFor nemheds skyld jeg foreslå, at man i alle supermarkeder opstiller et lille bord, hvorpå der kun står helt 100% rene varer, hvis de overhovedet findes. Det vil være god kundeservice, selvom der nok hurtigt vil blive udsolgt. Jeg håber, I vil tage dette forslag alvorligt, så danskernes sundhedstilstand kan blive forbedret og vi hurtigt kan få et overblik over reelt spiselige varer i butikkerne.

Med venlig hilsen
Lene Bang

Om GMO i fødevarer:
https://www.facebook.com/reel/1504843903662426

Forskellige links om tilsætningsstoffer i fødevarer:
https://links.jfk21.dk/fodevarer (scroll ned)

-------

NettoFra Malou (Netto)
9. nov. 2023 14.24 CET

Hej Lene

Tak for din henvendelse vedr. tilsætninger m.v. i fødevarer.

Det er ikke tilladt at anprise nogle varer som mere ”rene” end andre, og det gælder for alle typer fødevarer, at de ikke må udgøre en risiko for forbrugerne.

GMO er også risikovurderet, og på Fødevarestyrelsens hjemmeside, kan der findes mere information:
https://foedevarestyrelsen.dk/kost-og-foedevarer/alt-om-mad/gaa-efter-maerkningen/andre-maerkningsoplysninger/information-om-gmo

I Salling Group’ egne varemærker har vi en lang række forbud, fx må hverken GMO eller azofarver anvendes i nogen produkter, hvilket heller ikke er gældende for alle økologiske varer i EU. Det er, os bekendt, heller ikke noget, der er på vej til at blive ændret i EU.

Hvis man som forbruger ønsker fødevarer der er fri for GMO, samt de fleste tilsætningsstoffer, er økologi den bedste mulighed, og da Danmark er et af de lande med flest økologiske produkter, er det heldigvis muligt at finde en masse spændende produkter inden for næsten alle kategorier.

Hav en god dag.
Venlig hilsen

Malou
Kundeservice
Netto

-------

Hej Malou,

Tak for svar. Du skriver, at Salling Group ikke tillader GMO eller azo farver i jeres egne varemærker. Hvilke etiske overvejelser ligger der bag det valg, når I alligevel forhandler andre varer, hvori det tillades? Den almindelige forbruger nærlæser jo ikke, om det er den ene eller den anden, som har produceret varen og kender for øvrigt heller ikke jeres politik på GMO området, da det ikke er noget, der reklameres med.

F.eks. denne julekalender fra Netto, hvor man sandelig skal have de skarpe briller på, for at opdage, at den indeholder genmodificerede ingredienser. Her er et uddrag af ingredienslisten:

Dreaming Of a peanut butter filled Christmas...

  • REESE'S PEANUT BUTTER cup MINIATURES
  • Milk Chocolate (60%) with Peanut Butter Creme Center (40%) x 15 Units inside (approx.)
  • INGREDIENTS: SUGAR•, PEANUTS, COCOA BUTTER,
  • COCOA MASS, DEMROSE, SKIMMED MILK POWDER, MILK
  • FAT, LACTOSE (MILK), SALT, EMULSIFIERS: SOW LECITHIN,
  • E476; ANTIOXIDANT (E319), ACIDITY REGULATOR (E330).
  • MILK CHOCOLATE CONTAINS MILK SOLIDS 14% MINIMUM.
  • *PRODUCED FROM GENETICALLY MODIFIED SUGAR BEETS AND SOYA BEANS.
  • ALLERGY ADVICE: FOR ALLERGENS PLEASE SE INGREDIENTS HIGHLIGHTED IN BOLD. REESE'S WHITE PEANUT BUTTER cup MINIATURES
  • Peanut Butter Creme (40%) in a White Chocolate Flavour Coating (60%)
  • x 8 Units inside (approx.)
  • INGREDIENTS: SUGAR*, PEANUTS, VEGETABLE OILS IN
  • VARYING PROPORTIONS (PALM, PALM KERNEL,
  • SUNFLOWER & MILK POWDER, CORN SYRUP SOLIDS*, DEXTROSE, LACTOSE (MILK), SALT, EMULSIFIERS, SOYA* LECITHIN & E476; FLAVOURING, ACIDITY
  • REGULATOR (E330), ANTIOXIDANT (E319).
  • *PRODUCED FROM GENETICALLY MODIFIED SUGAR BEETS, CORN AND SOYA BEANS. ALLERGY ADVICE: FOR ALLERGENS PLEASE SEE INGREDIENTS HIGHLIGHTED IN BOLD.

Salling Group mener ikke, at der er ved at blive ændret noget i EU, men her må jeg gøre jer opmærksom på Europa-Kommissionens forslag om at deregulere nye GMO-metoder med op til 20 genetiske ændringer i planters DNA, så de får en status som om de ikke er GMO-planter. Det vil sige uden GMO-regulering. Det vil i givet fald betyde, at vi i fremtiden ikke kan vide, om vi spiser GMO-mad og ikke kan beskytte vores natur for spredning af GMO.
https://noah.dk/nyheder/10-konsekvenser-hvis-gmo-lovforslaget-vedtages

Salling sidder tungt på fødevaremarkedet og har derfor et stort ansvar for danskernes sundhed. Vores mad skal være sund og sikker at spise, ellers bliver vi syge. Man kan ikke affærdige kunderne med, at de bare kan købe økologisk. Hvad med alle dem, som ikke har råd til økologi, skal de spise kræftfremkaldende fødevarer købt i Sallings butikker? Eller dem, som ikke lige har tid til at læse alle de lange ingredienslister igennem?
https://www.facebook.com/reel/1504843903662426

Det virker temmelig dobbeltmoralsk, når Salling støtter Kræftens Bekæmpelse ved at sælge kartofler i en lyserød pose, som så er gennemsprøjtet med 18 forskellige gifte. På den måde skulle man hellere kalde det Kræftens Bevarelse.
https://gylle.dk/stoet-brysterne-koeb-oekologiske-kartofler/

Samtidig angriber man mindre landbrug ved, under dække af en eller anden ”smitsom” sygdom, at tillade sig at slå kæmpestore bestande af dyr ihjel, hvoraf kun en brøkdel er syge. Denne rystende film om hvordan mistanken om mund- og klovsyge (som er en sygdom, der kan kureres) blev brugt som påskud til at slå tusindvis af raske dyr ihjel i en blodrus, der ikke stod tilbage for vores egen regerings under minkskandalen:
https://www.ukcolumn.org/video/insight-slaughtered-on-suspicion

Når landbrugsdyrene slås ihjel under en eller anden formodning om ”sygdom”, går det helt fint i tråd med Klaus Schwab fra World Economic Forum´s modbydelige idé om, at vi mennesker skal spise insekter, en idé der bliver pushet under dække af, at de skulle være klimavenlige og bæredygtige. I virkeligheden er de sygdomsfremkaldende, da mennesker ikke kan tåle deres skeletter, de kan være fulde af parasitter og de er i øvrigt helt utroligt ulækre. De græsser på ”restbiomasse”, som er et pænt ord for skrald.
https://enormbiofactory.com/da/enorm-i-relation-til-fns-verdensml

Der ligger en politisk agenda om, at produktionen af fødevarer skal centraliseres og kvaliteten skal forringes. Der må ikke længere kunne købes reelle, økologiske fødevarer.

Er Salling opmærksom på denne modbydelige, menneskefjendske agenda, som dikteres ”ovenfra”? Tænk over det, for Salling kunne jo også vælge at højne moralen på fødevareområdet.

Hvad ville der ske, hvis I undlod at forhandle GMO produkter, eller noget med insekter eller andre usunde ting i? I ville nok få hele World Economic Forum på nakken. For ikke at tale om Ursula von der Leyen og andre af Klaus Schwabs skrappe, ikke-menneskekærlige venner og veninder. Til gengæld ville jeres butikker blive danskernes foretrukne.

Så længe man kan købe sygdomsfremkaldende varer i butikkerne, er mit forslag om et lille bord med rene varer helt relevant.

Med venlig hilsen
Lene Bang

EU´s ”forslag”:
https://eur-lex.europa.eu/resource.html?uri=cellar:c88fe9ac-1c06-11ee-806b-01aa75ed71a1.0001.02/DOC_1&format=PDF

Høringsfristen udløb den 5. november 2023
https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/have-your-say/initiatives/13119-Lovgivning-om-planter-der-produceres-ved-hj%C3%A6lp-af-visse-nye-genomteknikker_da

Men Danmark har allerede kørt sin høring igennem uden dansk hørings-materiale 19/7-2023:
https://hoeringsportalen.dk/Hearing/Details/67730

EU-Domstolens kendelse 2018:
https://curia.europa.eu/jcms/upload/docs/application/pdf/2018-07/cp180111en.pdf

EU-Domstolens kendelse 2023:
https://curia.europa.eu/jcms/upload/docs/application/pdf/2023-02/cp230022en.pdf

Her er en underskriftsindsamling omkring GMO planter. Bemærk, hvor stor modstand der er:
https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/have-your-say/initiatives/13119-Lovgivning-om-planter-der-produceres-ved-hj%C3%A6lp-af-visse-nye-genomteknikker/feedback_da?p_id=32232670&page=27

En munter parodi på modbydelige ”Klaus Schwab”, World Economic Forum hvor han synger sit program:
https://www.tiktok.com/@black_7t/video/7247624935470910725
https://www.tiktok.com/@pegcityproud/video/7285463665938009350

Støt demokratiet med en VælgerErklæring til
VelstandsPartiet - Jorden Frihed Kundskab

Medlemskab
Standard: 300,- kr. pr. halvår eller 50,- pr. måned.
Minimum: 150,- kr. pr. halvår eller 25,- pr. måned (studerende, arbejdsløse og pensionister m.fl.).

 

Donation - VelstandsPartiet
Beløbets størrelse kan man selv bestemme.
Vælg mellem diverse overførselsmuligheder

 

Donation - Vakstidende
Beløbets størrelse kan man selv bestemme.
Vælg mellem diverse overførselsmuligheder

 

Ønskes hjælp til at afgive en vælgererklæring så kontakt gerne Kristian Larsen - bestyrelsen,
mob: +45 55219923, email: kristian.larsen@jfk21.dk
eller se vores vejledning

Hovedkontor
Nørre Allé 22A, 1.sal
8000 Aarhus C
E-mail: info@jfk21.dk
/ nyemedlemmer@jfk21.dk
Tlf.: +45 5252 7801

Regionalkontor - Aarhus
Bindingsværket, Nørre Allé 22a
Baghuset, 1. sal, 8000 Aarhus C
Fredage kl. 17:00-21:00
E-mail: aarhus@jfk21.dk
Tlf.: +45 9180 4106

Regionalkontor - Hadsund
Storegade 39
9560 Hadsund
Åben efter aftale
E-mail: hadsund@jfk21.dk
Tlf.: +45 2070 1003

 
--
Forward this message

powered by phpList 3.6.14, © phpList ltd