Velstandspartiet - Jorden Frihed Kundskab

Borgerforslag: ...mærkning / oplysning / fravalg af skadelige fødevarer...

- af Berith Zenia Fagergaard

Lovkrav om tydelig mærkning / oplysning / fravalg af skadelige fødevarer der sikrer borgerne sundhed, samt et frit og informeret valg

LINK: ID: FT-16151

EU har de seneste år godkendt en lang række lempelser af vores nuværende regler for fødevarer i vores mad, der ellers sikrede borgerne tryghed og garanti for tydelig mærkning og information og frihed til frit valg.
Det er sket som et led i de geopolitiske overordnede FN’s 17 verdensmål, EU-grønne pagt og jord til bord strategien, hvor man bl.a. vil have borgerne til at indtage kunstigt fremstillet kød, insekter, GMO-fødevarer, samt gør brug af madsminke, kunstigt fremstillede sødestoffer, MSG, samt overfladebehandling, der også findes i økologisk frugt og grønt.
Dette gør det vanskeligt for den bevidste kunde, der ønsker klar besked om hvad man køber og indtager.

Vi stiller derfor lovkrav til Folketinget om at disse tiltag øjeblikkeligt stopper.
Det skal være trygt, frit og gennemsigtigt for handlende, at købe fødevarer i supermarkeder.
Derfor denne appel til alle borgerne i Danmark om at støtte op og være med til at underskrive.
Vi stiller følgende krav til regeringen for ønsket om større gennemsigtighed og frit valg for de handlende:

  • Tydelig mærkning med evt. billede af fødevareemne, hvordan de er forarbejdet og behandlet fra jord til bord, samt opdræt.
  • Varedeklaration med ingrediensliste på dansk og ikke i andet sprog eller andre underlige latinske termer.
  • Letlæselig folder om risiko, herunder forekomst af mulige allergier/bivirkninger for kroppen.
  • Garanti for, at der hverken er GMO, overfladebehandlinger, insekter/melorme, kunstige dit, dut og dat i økologiske vegetariske og veganske fødeemner.

Vi vil her komme med en lang række eksempler med oplysninger om problematikker med disse omtalte fødeemner;

Kunstigt fremstillet 3D printet kød

Produceres med genetisk manipulerede cancerceller, forurener 25 gange mere end almindeligt kød.
Man kender ikke til de helbredsmæssige følger, hvis man spiser det kunstige kød indeholdende onkogener.
Genetisk modificeret plantemateriale indgår også i produktion af disse produkter der giver grund til bekymring.

Insekter/Melorme

EU tillader nu, at insekter/larver må være indeholdt i chokolade, pizza, pasta, bagværk,færdigblandet og halvfabrikata. Fødevareindustrien i Danmark gør allerede brug af insekter i E- numre som E-120 og E-904.
Dette er under påskud at de har et højt indhold af proteiner og som skal være erstatning for kød.
Der findes studier der viser, at insekter og larver kan være bærere af smitsomme sygdomme, parasitter, samt tungmetaller og andre toksiske emner.

Kitin svært fordøjelig for os mennesker

En anden problematik er stoffet Kitin. Det indgår i det ydre skelet hos leddyr som insekter og krebsdyr, samt hos larver, bakterier og parasitter.
De kan være svært fordøjelige for os, da vi ikke har de enzymer der skal til for at nedbryde det. Det kan desuden svække vores lunger. Kitin-stoffet er ikke nedbrydeligt, heller ikke engang efter kogning. Det er kun fugle, fisk og reptiler, der har enzymet til at kunne nedbryde stoffet, og kun i en grad, hvor de alligevel kan blive forgiftet ved for store mængder.
Insekter indeholder også metamorfe steroider, især ecdisteron.

Opdrættes i farme på fordærvet mad

De produceres i store farme, hvor de opdrættes på fordærvet mad. Selvom det sker med en vis form for kontrol, kan det ikke garanteres, at de kan have sygdom eller være smittebærere.
Der stilles også spørgsmåls tegn på forholdende at det er fødevare langt nede i fødekæden, der ikke er egnet som menneskeføde, som også kaldes lavfrekvent føde.

Man argumenterer for, at der er indtages insekter i andre dele af verden, men det fremgår ikke hvilken sundhedstilstand de har.
Undersøgelser viser også at mange der indtager insekter, fravælger den hårde skal fra insektet.
Industrien bruger alligevel hele insektet , som knuses og indgår skjult i en lang række fødevarer.
Problemet er endvidere at det ikke fremgår tydeligt med bilede eller bemærkning, hvilke fødevare drejer sig som.
Den lokale pizzamand der laver hjemmelavet pizza, kan også gøre brug af mel der indeholder insekter.
Der har slet ikke været noget udspil offentligt fra sundhedsmyndighederne hvordan det gøres klart og tydeligt for borgerne hvilke fødevare/chips/slik det handler om.

GMO-fødevarer

EU-Kommissionen kom for nylig med et forslag om at svække GMO-reglerne. Politisk er der nu en hed debat, mens den danske regering og EU-parlamentarikere vil gøre GMO-fuldstændig lovligt og sammenligner GMO med naturlige fødevarer.
Det vil i sin enkelthed sige, at gennemtrumfes disse lovforslag, vil GMO i fødevarer blive sammenlignet med naturlige fødevarer, såsom økologi, og du har ikke som den bevidste handlende der ønsker GMO-fri fødevarer mulighed for at kunne fravælge.

Kunstige sødestoffer og MSG

Aspartam:Selvom WHO har kategoriseret det kunstige sødemiddel aspartam der går under flere navne, som ’muligt kræftfremkaldende’, har det ikke fået sundhedsmyndighederne at fjerne det fra hylderne.
Der har i mange år været fokus på aspartam, og derfor har industrien været særdeles kreativ med at kalde aspartam for alle mulige navne, hver gang der er kommet forskning der viser bekymrende bivirkninger som sundhedsmyndighederne ikke har taget alvorligt.
Ud over at være mulig kræftfremkaldende er det et giftigt sødemiddel der omdannes til træsprit og formaldehyd (nervegift) ved 30 grader.
Der findes desværre stadig en del lobbyisme mellem politikerne og industrien, og derfor må vi som handlende i supermarkedet kræve, at det bliver taget af hylderne.

MSG: Adskillige undersøgelser afslørede, at MSG har en toksisk effekt på fosterudvikling/foster, børn, unge og voksne. Fysiologiske komplikationer forbundet med MSG-toksicitet er hypertension, fedme, mave- tarmkanalproblemer og svækkelse af hjernens, nervesystemets reproduktive og endokrine systems funktion.
Der er al mulig grund til også at fjerne disse sundhedsskadelige stoffer fra hylderne.

Overfladebehandling

Stoffet Apeel: Overfladebehandling af økologiske avocadoer, æbler og citrusfrugter (mandariner, citroner, limefrugter, finger limefrugter).
Supermarkederne gør brug af overfladebehandling med Apeel på frugt og grønt (også økologisk), for at modvirke oxidering og give fødevaren en længere levetid, som løsning på reduktion af madspild i verden.
Men ironisk nok gøres der brug af et biprodukt fra planteolier, som kan harske. Det fremgår nemlig ikke fra producenten hvilke planteolier der benyttes; heller ikke hvordan olien udvindes fra planten. Gøres der brug af soja (gmo), vindruekerneolie, solsikke- eller andre billige olier samt ved fremstilling, brug af høje temperaturer, dannes der skadelige transfedtsyrer og triglycerid i kroppen.
Transfedtsyre sættes i forbindelse med hjertekarsygdomme og diabetes.
Ved hudkontakt forårsager stoffet allergiske reaktioner såsom rødme og irritation, samt ved øjenkontakt, alvorlig irritation, svie og tåreflåd.
Oliefremstilling indeholdende transfedtsyrer, blev oprindeligt gjort forbudt tilbage i 2015. Men pga. en smart omformulering fra producenten, bruges det alligevel som overfladebehandling under betegnelsen monoglycerider og diglycerider.

Der bliver forsikret fra producenterne at der ikke er transfedtsyre i produktet, men de vil ikke oplyse ovenstående spørgsmål, hvilket gør at der mangler gennemsigtighed og tryghed for handlende.

Apeel er sponsoreret af bl.a. Bill og Melinda Gates, Oprah Winfrey, Katy Perry som har investeret store summer til dette verdensomspændende projekt, som et led i WEF.

Berith Zenia FagergaardDerfor vær med til at give et kraftigt signal til regeringen om at vi ønsker rene fødevarer i vores mad og ikke vil fyldes med kunstige kemikalier, der på ingen måder gavner et godt og afbalanceret immunforsvar!

Med Venlig Hilsen
Berith Zenia Fagergaard,
Køkkenleder - Biopat-/ernæringsvejleder - Phytoterapeut (urtemedicin)

https://www.borgerforslag.dk/se-og-stoet-forslag/?Id=FT-16151

Støt demokratiet med en VælgerErklæring til
VelstandsPartiet - Jorden Frihed Kundskab

Medlemskab
Standard: 300,- kr. pr. halvår eller 50,- pr. måned.
Minimum: 150,- kr. pr. halvår eller 25,- pr. måned (studerende, arbejdsløse og pensionister m.fl.).

 

Donation - VelstandsPartiet
Beløbets størrelse kan man selv bestemme.
Vælg mellem diverse overførselsmuligheder

 

Donation - Vakstidende
Beløbets størrelse kan man selv bestemme.
Vælg mellem diverse overførselsmuligheder

 

Ønskes hjælp til at afgive en vælgererklæring så kontakt gerne Kristian Larsen - bestyrelsen,
mob: +45 55219923, email: kristian.larsen@jfk21.dk
eller se vores vejledning

Hovedkontor
Nørre Allé 22A, 1.sal
8000 Aarhus C
E-mail: info@jfk21.dk
/ nyemedlemmer@jfk21.dk
Tlf.: +45 5252 7801

Regionalkontor - Aarhus
Bindingsværket, Nørre Allé 22a
Baghuset, 1. sal, 8000 Aarhus C
Fredage kl. 17:00-21:00
E-mail: aarhus@jfk21.dk
Tlf.: +45 9180 4106

Regionalkontor - Hadsund
Storegade 39
9560 Hadsund
Åben efter aftale
E-mail: hadsund@jfk21.dk
Tlf.: +45 2070 1003

 
--
Forward this message

powered by phpList 3.6.14, © phpList ltd