Velstandspartiet - Jorden Frihed Kundskab

Insekter i maden. LB

Haster, Haster, Haster

 

Kære modtager af nyhedsbrevet,

 

Jeg har brug for DIN hjælp til at dele/sende dette brev, eller et med en tekst, som du selv skriver, til så mange supermarkeder som muligt i Danmark. Du kan starte med dit eget nærområde og følge op med en samtale med købmanden og/eller de ansatte. Det vigtigste er, at vi får opmærksomhed på dette og gør modstand inden det bliver ”normaliseret” og advarsler mod insektspisning bliver gjort til ”misinformation”.

 

Med venlig hilsen

Lene Bang

 

Insekter i maden.

Sjældent har jeg hørt noget så ulækkert. Føj. Hvem andre end fanden selv kunne få den idé, at mennesker skal spise insekter? Formand for Europa Kommissionen Ursula von Leyen er sandelig ikke menneskehedens ven, når hun giver tilladelse til, at man må tilsætte insekter til menneskeføde.

Mon hun selv spiser den slags? De mennesker, som mener, at mænd kan føde børn i ligestillingens navn, at de skal være fimsede og rende rundt i kjoler, at treårige skulle få lyst til at skifte køn, fordi vi skal være åh så åbne og inkluderende, eller at det er fint med abort helt op til fødslen, hvilket anbefales af WHO, fordi ingen må begrænse kvinders rettigheder, og at vi skal have vores bevægelsesfrihed begrænset til 15 minutters zoner, som vi ser det i Oxford, er de samme som synes, at vi nu skal spise insekter. Mon de selv spiser regnorm med myggelarver og et par edderkopper til dessert på deres luksusmøde i Schweiz, hvor de udstikker reglerne for, hvordan vi andre skal leve? 

Jeg forventer rene varer, når jeg handler i supermarkeder, og ikke alt muligt mærkeligt og ulækkert, som er kommet på mode på grund af en historie om, at vejret bliver varmere og at det er vores skyld. Klimaagendaen, som tromles ud over os som en endegyldig sandhed, skal få os alle ned med nakken, så vi snart ikke har lov til at trække vejret. Hvis man stiller spørgsmål, kaldes det misinformation. Men jeg kan stadig ikke se, at vandet er steget i havnen siden jeg var barn.

Alene det, at jeg skal sidde og undersøge, om insekter kan spises af mennesker, er absurd. Og at jeg er nødt til at skrive noget så indlysende som, at insekter som menneskeføde, ud over at være modbydelige, også er allergifremkaldende. Jeg ser også, at man tillader det i vegetariske færdigretter. Hvordan kan det lade sig gøre, insekter er dyr og så er det jo ikke vegetarisk længere?

Hvis jeg fortsat skal handle i jeres supermarkeder, så må ”mad”, der indeholder bare den mindste smule kværnede insekter mærkes på en bestemt, tydelig måde (f.eks. med et billede af det  pågældende insekt) og stilles i en bestemt afdeling, så normalt tænkende mennesker kan undgå det. Jeg går ud fra, at I stiller krav til – og kontrollerer, at jeres underleverandører ikke lige hakker nogle bænkebidere og sølvfisk og kommer i melet til fastelavnsbollerne.

Jeg kender ingen, der kunne drømme om at spise insekter. Derfor er det vigtigt, at man ved, hvor man trygt kan handle og hvilke butikker, man skal undgå. Jeg laver denne lille forbrugerundersøgelse (hvor det er forbrugeren, der undersøger butikken), fordi rigtig mange mennesker i mit netværk naturligvis ikke vil snydes til at spise kryb, uden at man ved det.

Kan jeg stadig handle rene fødevarer hos jer? Jeg ser frem til et svar.

 

Med venlig hilsen,

 

Lene Bang

 

Reklame for insekter til mad:

https://www.cricketone.asia/ 

 

Spiselige insekter og deres rolle i transmission af sygdomsfremkaldende parasitter til mennesker og dyr:

https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0219303

 

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2023/5 af 3. januar 2023 om tilladelse til markedsføring af delvist affedtet pulver af Acheta domesticus (husfårekylling) som en ny fødevare og om ændring af gennemførelsesforordning (EU) 2017/2470:

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/DA/TXT/PDF/?uri=CELEX%3A32023R0005&from=EN

 

Skadedyr:

https://www.absolut-skadedyr.dk/skadedyr/husfarekylling/

 

 

 

 

 

 

 

 

Støt demokratiet med en VælgerErklæring til
VelstandsPartiet - Jorden Frihed Kundskab

Medlemskab
Standard: 300,- kr. pr. halvår eller 50,- pr. måned.
Minimum: 150,- kr. pr. halvår eller 25,- pr. måned (studerende, arbejdsløse og pensionister m.fl.).

 

Donation - VelstandsPartiet
Beløbets størrelse kan man selv bestemme.
Vælg mellem diverse overførselsmuligheder

 

Donation - Vakstidende
Beløbets størrelse kan man selv bestemme.
Vælg mellem diverse overførselsmuligheder

 

Ønskes hjælp til at afgive en vælgererklæring så kontakt gerne Kristian Larsen - bestyrelsen,
mob: +45 55219923, email: kristian.larsen@jfk21.dk
eller se vores vejledning

Hovedkontor
Nørre Allé 22A, 1.sal
8000 Aarhus C
E-mail: info@jfk21.dk
/ nyemedlemmer@jfk21.dk
Tlf.: +45 5252 7801

Regionalkontor - Aarhus
Bindingsværket, Nørre Allé 22a
Baghuset, 1. sal, 8000 Aarhus C
Fredage kl. 17:00-21:00
E-mail: aarhus@jfk21.dk
Tlf.: +45 9180 4106

Regionalkontor - Hadsund
Storegade 39
9560 Hadsund
Åben efter aftale
E-mail: hadsund@jfk21.dk
Tlf.: +45 2070 1003

 
--
Forward this message

powered by phpList 3.6.14, © phpList ltd