Velstandspartiet - Jorden Frihed Kundskab

SS - Spørgsmål Svar Spørgsmål...

19. november 2022

af Lene Bang

Lene bangKære JFK`er,

Så kom der svar fra Sundheds Styrelsen, et svar, som bare giver anledning til, at jeg stiller endnu flere spørgsmål. Det er vigtigt, at vi ikke giver op, men bliver ved og ved med at gå på dem. Måske du også har nogle spørgsmål, som du har lyst til at stille. Så skriv direkte til Ida Husby (IDHU@sst.dk). Jo flere der skriver, desto bedre. Send gerne en kopi til JFK21. Vi skal ikke finde os i, at man bare rask væk sprøjter ting og sager i børnene.

_______

Ida Husby (IDHU) <IDHU@sst.dk>
fre. 18. nov. 12.26 (for 1 dag siden)
til mig

Kære Lene Bang

Tak for dine spørgsmål vedrørende influenzavaccination af børn i alderen 2-6 år. Vi redegør på vores hjemmeside sst.dk  (https://www.sst.dk/da/Influenza/boern) for, hvorfor vi anbefaler vaccinationen og besvarer en række spørgsmål. Du kan også her finde svar på mange af dine spørgsmål.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn i alderen 2-6 år også i år bliver vaccineret mod influenza. Vi udgav i 2021 en medicinsk teknologivurdering (MTV) om influenzavaccination for netop at have et solidt fagligt grundlag at træffe en beslutning om evt. vaccination af denne aldersgruppe. Du kan hente rapporten, som blev udgivet i 2021,  på vores hjemmeside (https://www.sst.dk/da/Udgivelser/2021/Medicinsk-teknologivurdering-_MTV_-af-Influenzavaccination) . Det fremgår i rapporten, at børn får influenza, men de bliver dog ikke så alvorligt syge som fx ældre. Det er således også mest de ældre, som bliver indlagt med influenza.

Ja, der findes dokumentation for at vaccination med en levende svækket influenzavaccine nedsætter risikoen for influenza, og når børnene ikke bliver syge, smitter de ikke. Figur 12 på side 130 illustrerer, at ved at vaccinere børn i alderen 2-6 får man en samlet reduktion af influenzatilfælde i befolkningen på 48,6%. Ved at vaccinere børnene forebygges influenzasygdom hos børnene og i deres familier, og der opnås også en væsentlig reduktion af den samlede forekomst af influenza i hele befolkningen.

Influenzavirus findes i forskellige varianter, og virussen ændrer sig løbende. Fordi influenzatyperne hele tiden ændrer sig, skal man vaccineres hvert år for at være beskyttet mod de virus, som dominerer det aktuelle år. Det første år skal barnet have to doser vaccine, de følgende år skal de kun have en dosis.

De anvendte vacciner er godkendt. Igen vil jeg henvise til Sundhedsstyrelsens hjemmeside (https://www.sst.dk/da/Influenza/boern). Her kan du også finde produktresume. I produktresumeet fremgår også ingrediensliste. Her fremgår det også, hvem der har markedsføringstilladelsen i Danmark.

Du kan kontakte Lægemiddelstyrelsen, såfremt du ønsker mere viden om selve vaccinen, godkendelse, om nanoteknologi i forbindelse med vaccinen mm (https://laegemiddelstyrelsen.dk/). Du kan også søge informationer hos Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA. Godkendelsesrapporten kan ses her: Fluenz Tetra | European Medicines Agency (europa.eu)

Såfremt man oplever en bivirkning efter en vaccination, bør man altid kontakte sin praktiserende læge. I Lægemiddelstyrelsen kan både sundhedspersonale og borgere indberette bivirkninger ( https://laegemiddelstyrelsen.dk/da/bivirkninger/bivirkninger-ved-medicin/meld-en-bivirkning/mennesker/) .

Med hensyn til dine spørgsmål om produktansvar og forsikring, vil jeg henvise til Patienterstatningen (https://patienterstatningen.dk/)

I forbindelse med vaccination bliver forældrene vejledt om både fordele og ulemper ved vaccinen. Jeg vil også her henvise til Sundhedsstyrelsens hjemmeside med information om influenzavaccination af børn Børn fra 2-6 år tilbydes vaccination mod influenza - Sundhedsstyrelsen.

Med venlig hilsen
Ida Husby
Specialkonsulent, MPH, ph.d.
Tel. (dir.) +45 24 79 30 66
Mail: idhu@sst.dk
Sundhedsstyrelsen
Enhed for Beredskab og Smitsomme Sygdomme
T +45 72 22 74 00
sst@sst.dk

_______

Her kommer mit svar:

Kære Ida,
Tak for dit svar på nogle af mine spørgsmål om vaccinering af børn.

Spørgsmål 1. Hvad sker der med børn den dag, de fylder 2 år, som gør, at de pludselig godt kan tåle vaccinen?
https://xnet.dkma.dk/indlaegsseddel/PdfFileServlet?formulationid=25369&lang=da

Vi oplevede, at netop Astra Zenecas Covid-19 vaccine blev trukket tilbage på grund af flere bivirkninger end forventet.

Spørgsmål 2. Hvor mange tilfælde skal der til, før man evt. trækker denne børnevaccine tilbage?

Spørgsmål 3. Hvilke danske faglige eksperter har ansvaret for at overvåge (tælle) og vurdere dette?

Små børn har svært ved at formulere sig, hvis barnet oplever bivirkninger.

Spørgsmål 4. Hvordan vil man undersøge om disse børn får bivirkninger i perioden efter behandlingen?

Spørgsmål 5. Hvordan kan man på forhånd vide, om et lille barn er overfølsomt overfor nogle af indholdsstofferne?

Spørgsmål 6. Hvorfor frarådes vaccinen til de gravide og ammende, men tilrådes til de små børn?

Der står, at vaccinen kan give følgende bivirkninger:

Meget almindelig (1 ud af 10):
løbende eller tilstoppet næse • nedsat appetit • træthed

Almindelig (1 ud af 10):
feber • muskelsmerter • hovedpine

Ikke almindelig (1 ud af 100):
udslæt • næseblod • overfølsomhedsreaktioner

Disse bivirkninger svarer til en omgang influenza.

Spørgsmål 7. Hvilke danske eksperter, som er 100 pct. fri af forbindelser til medicinalindustrien, har vurderet, at det er bedre at risikere bivirkningerne ved vaccinen, end at risikere en almindelig influenza? Kan man bare tage en så omfattende beslutning som at ville vaccinere små børn helt uden en folkelig diskussion om det fornuftige i dette tiltag? Er de nogen særlig grund til, at man vil reducere antallet af influenzatilfælde? Er dette en politisk eller sundhedsmæssig vurdering? Er der slet ingen fordele eller sidegevinster ved at have haft influenza?

Plus man risikerer, at det lille barn får en sjælden, men dog mulig bivirkning (kan forekomme hos op til 1 ud af 10.000): • Svære overfølsomhedsreaktioner: kan omfatte stakåndethed og hævelse af ansigt eller tunge.

Plus det koster samfundet penge både at købe medicinen og behandle barnet og overvåge konsekvenserne af behandlingen. Et barn som i øvrigt hverken er sygt eller i en risikogruppe.

Spørgsmål 8. Hvem har lavet den rapport, som konkluderer, at man opnår en samlet reduktion af influenzatilfælde i befolkningen på 48,6%? Er den rapport lavet af eksperter, som er 100% fri af bidrag fra vaccinesælgerne?

Spørgsmål 9. Bliver barnets forældre informeret om den risiko afvejning, og herunder forelagt både fordele og ulemper?

Spørgsmål 10. Nogle af disse børn der vil få bivirkninger, ville med stor sandsynlighed havde håndteret en almindelig influenza uden problemer. Er det i orden at ofre nogle børn, for at andre mennesker ikke skal få influenza?

Der står, at vaccinen indeholder Genetisk Modificerede Organismer (GMO). De fleste mennesker i Danmark har en naturlig afstandstagen til GMO i fødevarer og ville vælge det fra, hvis der stod ordet GMO på en pakke. Denne GMO vaccine bliver nu sprøjtet direkte ind i et lille barn uden nogen form for oplysning eller diskussion.

Spørgsmål 11. Bliver forældrene informeret om, at vaccinen indeholder GMO?

Spørgsmål 12. Bliver forældrene oplyst om, at barnet skal vaccineres hvert år? Mener Sundhedsstyrelsen, at det er sundt at blive vaccineret igen og igen?

Spørgsmål 13. Der står, at der kan være små hvide partikler til stede. Hvad indeholder disse små hvide partikler?

Spørgsmål 14. Hvorfor anbefaler Sundhedsstyrelsen kun medicinalindustriens produkter, med risikoen for bivirkninger, når der findes naturlige midler til styrkelse af små børns immunforsvar, f.eks. rød solhat (se link 1), og mange andre naturlige midler, hvor der ingen risiko er?

Jeg ved godt, at Sundhedsstyrelsen ikke er helt fri af økonomiske interesser fra medicinalindustriens massive lobbyvirksomhed, men jeg håber, at I altid søger at vælge de mindst risikofyldte og mest menneskekærlige løsninger. Vi har overlevet generation efter generation med vores medfødte immunforsvar. Vi har fået beskidte fingre af at grave i jorden, overlevet snotnæser med ro, kamillete og en ekstra uldtrøje på, leget med vores kammerater i den friske luft, selvom de var lidt forkølede. Sådan blev vi hærdede.

Jeg ved ikke, hvor I pludselig fik den idé fra, at man skulle spritte hænder i en uendelighed og dermed fjerne det naturlige lag fedt, der beskytter huden. Når huden ikke er beskyttet, er man mere modtagelig for sygdom. Det er jo god, gammeldags logik – det håber jeg, I tager med i jeres overvejelser.

Med venlig hilsen
Lene Bang

Link 1:
https://www.naturli.dk/artikel/plante-foerer-som-bedste-vaaben-mod-virus

Støt demokratiet med en VælgerErklæring til
VelstandsPartiet - Jorden Frihed Kundskab

Medlemskab
Standard: 300,- kr. pr. halvår eller 50,- pr. måned.
Minimum: 150,- kr. pr. halvår eller 25,- pr. måned (studerende, arbejdsløse og pensionister m.fl.).

 

Donation - VelstandsPartiet
Beløbets størrelse kan man selv bestemme.
Vælg mellem diverse overførselsmuligheder

 

Donation - Vakstidende
Beløbets størrelse kan man selv bestemme.
Vælg mellem diverse overførselsmuligheder

 

Ønskes hjælp til at afgive en vælgererklæring så kontakt gerne Kristian Larsen - bestyrelsen,
mob: +45 55219923, email: kristian.larsen@jfk21.dk
eller se vores vejledning

Hovedkontor
Nørre Allé 22A, 1.sal
8000 Aarhus C
E-mail: info@jfk21.dk
/ nyemedlemmer@jfk21.dk
Tlf.: +45 5252 7801

Regionalkontor - Aarhus
Bindingsværket, Nørre Allé 22a
Baghuset, 1. sal, 8000 Aarhus C
Fredage kl. 17:00-21:00
E-mail: aarhus@jfk21.dk
Tlf.: +45 9180 4106

Regionalkontor - Hadsund
Storegade 39
9560 Hadsund
Åben efter aftale
E-mail: hadsund@jfk21.dk
Tlf.: +45 2070 1003

 
--
Forward this message

powered by phpList 3.6.14, © phpList ltd