- af Lene Bang, 26. juni 2025
Hej Rejsby Europæiske Efterskole,
En skolelærer fra Rejsby Europæiske efterskole fortæller om sin holdning til Gaza-diskussion i TV avisen. Det var ellers lige midt i faget: Toksisk maskulinitet, et fag, jeg ikke mindes fra min barndom, hvor det at være en mand ikke blev sat på skoleskemaet, men hvor en lille flirt kunne lyse dagen op og man ikke kunne forestille sig, at den kunne bruges imod ham mange år efter.
https://husfild.dk/toksisk-maskulinitet-en-misforstaaet-ide-om-maskulinitet/
Hvor folkemordet i Palæstina er reelt, er toksisk maskulinitet en agenda, som handler om at mistænkeliggøre mænd og totalt undergrave deres motiver og autoritet. Hvis en far stiller krav til sit barn, som barnet opfatter som urimeligt, eller bare ikke gider, bliver man nu i skolen undervist i at der er noget, som hedder toksisk maskulinitet, og så har psykologer en fin diagnose, de kan bruge imod ham. Og kvinder har nu ret til at betragte sig selv som svage, uskyldige ofre, der kan bruge udtrykket som våben i en samværssag.
I stedet for at styrke mennesker i deres ret til at være vrede og sige fra, når der er grund til det, f.eks. omkring agendaen med kønsidentiteter, giver man nu deres retfærdige harme en diagnose:
”Toksisk maskulinitet manifesterer sig ofte i form af kontrol, magtudøvelse og nedvurdering af kvinder og andre ikke-binære kønsidentiteter”.
https://husfild.dk/toksisk-maskulinitet-en-misforstaaet-ide-om-maskulinitet/
Denne sætning er uhyggelig, fordi den blander ting sammen. En far, der tager ansvar for sit barn og udøver magt og kontrol ved at opsætte rammer for barnet, blander man sammen med nedvurdering af kvinder, hvilket naturligvis ikke er OK. Men at sætte kvinder og andre ikke-binære kønsidentiteter i samme åndedrag er udtryk for umenneskelighedens og satanismens agenda. Så hvis man er kritisk overfor fornuften i trans-agendaen, så er man nu ”toksisk maskulin”.
En far, som er sat helt ud af spillet bare fordi han er en mand, står svagt i en skilsmissesituation, hvor man kan bruge ordene ”toksisk maskulin” mod ham. Men et barn har ret til begge forældre, også når der er uenighed og når barnet synes, at far er dum. Hvis moderen har ”overtaget” barnet under henvisning til faderens ”toksiske” maskulinitet, og hun måske selv har en bogstavdiagnose og noget går galt, så står staten på spring til at tage børnene, hvilket vi allerede i 2019 fik at vide, var planen:
https://ekstrabladet.dk/opinionen/puksabber/vi-lever-i-et-stikkersamfund-og-boern-bliver-ofre/7652912
Sådan kan man undergrave forældres ret til at have ansvar for deres egne børn i henhold til forældreansvarsloven, og installere dem på statslige børnehjem.
https://danskelove.dk/for%C3%A6ldreansvarsloven
Drengene får allerede i skolen det undergravende stempel, at maskulinitet er toksisk. Men mennesker skal styrkes i deres ret til at være sig selv og ikke holdes ud i strakt arm som et studieobjekt. Transagendaen er umenneskelig. En læge må ikke fjerne en finger på en psykisk syg person, der beder om det, men gerne bryster og kønsdele.
Stop transtosserierne, som forvirrer og undergraver de unge, og kom nu snart tilbage til normalen med de to køn. Det har holdt på længe nok og det skader mere end det gavner.
Hvem opfandt transagendaen:
https://odysee.com/@redicetv:1/the-dark-and-perverted-roots-of-gender-ideology-free:6
Blog af psykoterapeut og tidligere mangeårig gymnasielærer Lotte Ingerslev:
https://www.transkoen.dk
Med venlig hilsen
Lene Bang
Folkemor
-------
Kære Lene
Tak for din henvendelse. Jeg har fået videresendt en mail fra dig om vores/min optræden i nyhederne i fredags, og jeg vil herunder prøve at give et kort svar.
Som det første vil jeg lige præcisere, at indslaget ikke handlede om min eller skolens holdning til Gaza, men om rimeligheden i at man politisk har forbudt at diskutere emner ved skolevalget næste år (mere præcist Israel-Palæstina). Det er vores holdning, at vi skal kunne rammesætte diskussioner om alle emner - også det kontroversielle og følsomme. Om det budskab nåede klart frem i indslaget, kan jo diskuteres.
Dernæst er det vigtigt for mig at påpege, at faget var samfundsfag/historie og ikke "toksisk maskulinitet". Og timen handlede om den måske mest sete tv-serie fra Netflix netop nu, nemlig Adolescence - en tv-serie, som nærmest alle vores elever har enten set eller hørt om, og en serie der ligeledes har ført til en større debat i en række aviser (Politiken, Berlingske med flere). Fokus var derfor på onlinefællesskaber og det sprog og de værdier, som findes og bruges til at skabe et fællesskab. Og målet var at skærpe elevernes kritiske sans i forhold til det indhold, de møder dagligt på sociale medier.
At jeg underviste i "toksisk maskulinitet" må derfor siges at være en journalistisk stramning fra DR, der nok ønskede at vinkle den konkrete time til den overordnede historie om retten til at diskutere kontroversielle emner
Det var alt herfra. Jeg håber, at det gav lidt klarhed.
Mvh. Mikkel
-------
Ordet toksisk om maskulinitet bliver således indpodet i film og i skolen, hvor man diskuterer filmen og begrebet, som om det er et grundlæggende begreb. I stil med klimakrise, corona og krigstrusler, som er ord, der indgår i sproget, som om de altid har været der. Ren 1984. Vogt jeres børn for giftigt sprogbrug.
|